Diploma Eerste Hulp

Bij alle EHBO verenigingen kunt u zich aanmelden voor het volgen van een beginnersopleiding EHBO inclusief een opleiding reanimeren +AED. Na de opleiding volgt een examen waarna u het eenheidsdiploma ontvangt. Het officiële diploma Eerste Hulp wordt afgegeven door het Centraal Bureau van Het Oranje Kruis. Het diploma Eerste Hulp heeft een geldigheidsduur van 2 jaar.

Na het behalen van uw diploma, kunt u zich verder bekwamen door specifieke lessen te volgen. Hierbij moet u denken een aantekening verbandleer of aantekening EHBO bij wandelen etc. Specifieke voorwaarden voor het geldig houden van het diploma, kunt u opvragen bij uw vereniging.

Met uw diploma op zak kunt u zelf hulp verlenen bij ongelukjes en ongelukken thuis of op uw werk. U wordt door de vereniging uitgedaagd om uw kennis en kunde te vergroten door u als EHBO-vrijwilliger in te zetten bij plaatselijke activiteiten en evenementen. Juist door het verlenen van de Eerste Hulp bij bijvoorbeeld een wandelviersdaagse of een sportdag leert u steeds meer van EHBO.