EHBO koffer kopen

Een EHBO koffer ofwel verbanddoos is bij een pre om in de buurt te hebben bij ongevallen, of het nu een kleinverbanddoos of groot ongeluk is. De verbanddoos biedt eerste hulp bij ongelukken. EHBO kan ingezet worden bij brandwonden, insectenbeten, wondjes en andere ongevallen. Een ongelukje zit nu eenmaal in een klein hoekje en het is belangrijk dat deze snel en steriel worden behandeld. Een EHBO verbandkoffer is bij instanties, bedrijven en verenigingen vaak aanwezig, maar in veel huishoudens mist deze nog steeds. Ondanks dat de verbanddoos voor EHBO in veel situaties al aanwezig is, gebeurd het vaak dat deze niet up-to-date is. In een EHBO verbanddoos zijn producten met een houdbaarheidsdatum aanwezig, denk bijvoorbeeld aan desinfectieproducten en oogspoelingen. Maar ook na gebruik wordt de verbanddoos vaak niet direct aangevuld. Zorg voor regelmatige controle van de verbanddoos en om het jezelf gemakkelijk te maken kun je een controlelijst in de verbandkoffer plaatsen.

Een EHBO koffer kan geplaatst worden op verschillende locaties, maar het is wel belangrijk dat de vulling van de EHBO verbanddoos altijd wordt aangepast op de situatie. De regelmaat van productgebruik verschilt of de verbanddoos voor thuis, sportvereniging of voor gebruik op het werk is. Bij sportverenigingen komen vaak verstuikingen voor, coldpacks en sporttape zullen hier vaker gebruikt worden dan bijvoorbeeld op het werk.

De EHBO–er bij de sportvereniging en de B.H.V.-er in het bedrijf moet op stap om een goede verbanddoos aan te schaffen. Er rijzen meteen vragen op zoals “Waar zit een bedrijf, die goede verbanddozen verkoopt?” en “Wanneer vind ik de tijd om er één te gaan kopen?” De antwoorden op deze vragen zijn eenvoudig. Verbanddozen online bestellen is de oplossing. Er zijn hele goede webwinkels waar prima die goedgekeurde verbanddozen online besteld kunnen worden.

Houdbaarheid EHBO verbanddoos

De inhoud van de EHBO verbanddoos bestaat uit houdbaarheidsproducten zoals steriele verbandmiddelen en ontsmettingsmiddelen. Op deze houdbaarheidsproducten staat net als op medicijnen een vervaldatum. Tot aan deze vermelde vervaldatum is gegarandeerd dat de houdbaarheidsproducten veilig bruikbaar zijn. Tot aan die datum zal het ongeopende ontsmettingsmiddel zijn werk goed doen en zullen de ongeopende verbandmiddelen steriel blijven. Na die datum is dat niet meer gegarandeerd. Het is dus erg belangrijk om dat goed in de gaten te houden. Vooral wanneer de EHBO verbanddoos niet vaak gebruikt wordt kan het gevaar van overschrijding van de vervaldatum op de loer liggen. Dit is ook één van de redenen waarom bedrijven externe bedrijven inhuren om dat jaarlijks te controleren. Is de EHBO koffer gedateerd geraakt, dan is het niet gelijk nodig om een nieuwe te kopen. Tegenwoordig kun je zeer praktische navulpaketten aanschaffen. Heb je maar één enkel product nodig dan kun je deze natuurlijk ook los kopen.

De basis is voor alle verbanddozen hetzelfde. Er moeten verbandmiddelen aanwezig zijn om kleine wonden direct te kunnen verzorgen. Dit zijn dan bijvoorbeeld de windsels, synthetische watten, pleisters, jodium en snelverbanden in verschillende maten. Wat ook standaard in elke verbanddoos voor bedrijven zit is een verbandschaartje, driekante doek, pincet, handschoenen en een beademingsmasker. Verder hangt de inhoud erg af van het aantal personen, die gebruik moeten maken van de doos en vooral ook wat voor risico er wordt gelopen in het desbetreffende bedrijf. In een goede winkel waar deze speciale verbanddozen worden verkocht kan men altijd losse spullen aanschaffen, die nodig zijn en niet in een basis verbanddoos zitten. De inhoud van een EHBO verbanddoos in het bedrijf zal regelmatig aangevuld moeten worden en daarom is het handig als de losse onderdelen ook apart aangeschaft kunnen worden.